Är det här jag?

Har ju skrivit uppsats om mitt stjärntecken Oxen. Ni får gärna läsa igenom och säga om ni tycker att det stänner in på mig eller inte. Vore lite kul. :) Vet att det är mycket text, men ni behöver kanske inte läsa allt? Ni kan även klicka på länkarna och läsa om era egna stjärntecken.

Enligt http://www.ditthoroskop.nu/se/tecken_oxen.htm är jag:

"Oxens symbol har hängt med länge. Antikens offerdjur, Kretas tjurkult och hinduismens heliga kor ger oss ledtrådar från det förflutna. Tryggheten och harmonin hos jorden och brukandet av den finns närvarande i oxens medvetande. Han är praktisk, tålmodig och beslutsam. Han uppskattar livets goda och uppskattar både skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet.

Han tar mer än gärna på sig ansvar. Behovet att känna trygghet kan ibland uttrycka sig som överdriven förvärvslystnad och kontrollbehov. Behovet av ägande kan tyvärr ge upphov till svartsjuka. Känslomässigt strävar oxen oftast efter stabila och stadiga förbindelser. Om du vill ha en partner som aldrig sviker dig så skall du välja en oxe.

Han kan vara tystlåten och ha en hög tröskel, men om han blir tillräckligt retad så kan han bli farlig. Det moderna samhället tycks ibland vara för stressigt för oxen och likaså kan motviljan för förändringar få honom att vända sig inåt. Där finner han dock alltid styrka och kraft.

Element: jord Kvalitet: fast Polaritet: negativ
Nyckelord: Venus, uthållighet, envishet, sinnlighet, egendom, mark, konst, njutning, duva, metallen koppar och fredag.
Positiva karaktärsdrag: tillförlitlig, strävsam, praktisk och musikalisk.
Negativa karaktärsdrag: envis, lat och dominerande.
Människokroppen: halsen och rösten.



Enligt http://www.astrologiportalen.com/tecken.html (lite förkortat):

"Du kan se Oxens energi som trög, koncentrerande och fasthållande.
POSITIVA EGENSKAPER:
Praktisk, pålitlig, tålmodig, skicklig i affärer,
stark förmåga till uthållighet, en säker känsla för värden,
förkärlek till god mat, ihärdig, rejäl, bestämd,
viljestark, tillgiven, varmhjärtad, värd förtroende.

...den som manar till lugn och trivs bäst i vardagen, fjärran från jäkt och stress. Oxen är materialismens tecken. Den kan gott sägas vara det mest typiska jordtecknet. Att äga är att lägga stor vikt vid och vårda sina prylar, pengar och allt sådant. Även det som hör naturen till – sådd, skörd och trädgårdsarbete – sägs ligga Oxen nära.

Oxen är lugnets och långsamhetens tecken. Den svårväckte ochoföränderlige. Tolerans och pålitlighet. Allt som hör Oxen till dröjer länge, och stannar länge kvar. Varaktighet. Oxens reaktion dröjer men blir desto kraftigare när den äntligen kommer. Oxen är jordbunden och sensuell. Oxar har en stark hemkänsla och de är bland de mest stabila och rejäla älskarna av alla.

Med sin känsliga, jordnära personlighet är Oxarna ofta artistiska och kreativa. Den älskande Oxen är lojal, han är inte den otrogna typen, och han kräver samma inställning av sin partner. Hemmet ligger honom varmt om hjärtat. Oxar vet att det är viktigt med en trygg omgivning, inte minst för kärlekslivet, och detta gör dem mycket beskyddande i kärleksrelationer. I romantiken, som i alla andra livets områden, ogillar de förändringar och är nöjda med att lättjefullt beta på ängen där hemma, särskilt om gräset är riktigt grönt.

...Du tar dina relationer på stort allvar och dina krav på trohet är totala. Du kan vara svartsjuk ibland och såra utan att du förstår varför, men ditt hjärta är stort och du blir lätt förlåten.

NEGATIVA EGENSKAPER:
Maktälskande, lättjefull, njutningslysten, kanske en tråkmåns, orubblig i åsikter, saknar rörlighet och ursprunglighet, glupsk, halsstarrig lättstött, rutinfixerad.



Själv tycker jag att det mesta av det här stämmer! Det är lite skrämmande, men samtidigt kul och intressant! Dock vet jag att de är utformade för att de ska kunna stämma in på de flesta, men i alla fall. Jag känner mig otroligt träffad! Har läst om en del andra också, och tycker att det stämmer! Läs på och kommentera massor nu! (A)


Kommentarer

Sv. Tackar =D

2009-12-09 @ 22:25:24
Postat av: Filip

Tja... Du har väl stressigt med fysiken? x) Själv är man en heroisk vädur var element är eld, är född ledare och omsorgfull. Negativa drag är dock, lyssnar inte alltid, blir tjänslolös när sårad. :)

2009-12-10 @ 02:11:47
Postat av: Lina
http://lifeaslina.blogg.se/

Filip; haha, okej ;)

Jo, fysiken kan bli lite stressig ibland... :P

2009-12-10 @ 16:11:14

Skriv något roligt!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0