MUSIK NON STOP

Förresten, Kent är tydligen på sportlovet, vilket är jättebra för då behöver jag inte ta ledigt! :D
Blir nog Åkersberga på sportlovet också, för att träffa mina kusiner och mina saknade kloster-vänner ;)

LÅT OSS BLI DOM SOM FÖRSVANN

Har spenderat helgen med Sebbe, och han hade inget internet. Därav inget skrivande på bloggen. Däremot var det feel good för hjärtat. Han har den effekten, min pojkvän. Får mig att må bra :) ♥

Stenhårt pluggande som gäller nu och de närmsta dagarna i min framtid.
Måndag - biologiprov
Tisdag - fysikprov
Onsdag - historiaprov

Har iaf bestämt mig för vilka kurser jag vill läsa. Känns bra nu. Om jag ångrar mig och vill / behöver läsa mer så får jag ta ett fjärde år helt enkelt, inte värre med det. :)


ELEVER

Kents låttitlar och texter går alltid att använda :)

Beslutsångest med kurserna. Det mesta klart. Ska bara lyckas välja en till, det vill säga sålla bort typ tre stycken. Aja. Tar kanske mer om det en annan gång :P Har läst om Grekerna, och kom på att jag borde läsa igenom engelskahäftet som vi har läsförståelsetest på imorgon. Kan vara en bra ide kanske? Haha.

Pratade med Sebbe i telefon för en stund sen. Lite mer än en timme blev det. :) Mysigt. Borde kanske göras oftare? Hihi :) Ska till han imorgon i alla fall :) ♥


JÄRNSPÖKEN

Matteprovet gick nog okej. Det drog över spanskan, så jag missade den. Haha. Och inge spanska hela nästa vecka! Skönt :) Svenskan gjorde vi inte så mycket. Slipade lite på vår presentation om Oidipus, som jag, Alwine, Jennifer, Matte och David ska redovisa. Haha, det kommer bli asbra. Vi har "moderniserat" den. Men jag avslöjar inget :) Sen biologi. Seegt. Vi gick igenom kapitlen vi ska ha prov på lite snabbt, men det känns som att jag kan det mesta. Pratade lite om kursvalen också. SKA IN PÅ MÅNDAG! Skitsvårt att välja, när man inte vad man vill plugga till sen. Det är ju meritpäng och skit. Aja. Bohman tyckte iaf att jag kunde läsa 300p volleyboll och ändå läsa utökat. Försöka i alla fall. Sen får man väl skita i det om det blir för jobbigt.

Ska inte dra alltihopa, men det vart lite jobbigt när det inte kom någon skävebuss vid fyra. Men det löste sig. Nu ska jag läsa om de gamla grekerna och räkna lite fysiktal.

OM DU VAR HÄR

Matteprov imorgon känns ju inte allt för roligt. Men jag borde inte misslyckas totalt i alla fall. Funktioner är inte jättesvårt. Så ska man inte säga innan prov, men aja. Spanskaläxan och jag inte med, så jag struntar i den. Försökte, men det tog stopp. Ser du Filip!?!?!! Jag kan släppa saker :) Kanske..... Får väl ångest imorgon bitti, menmen. Ska nog försöka sova snart, känns som att det vore en bra ide.


Jag saknar min Sebastian

I'M JUST A KID

Skippade skolan idag, och sov till ett ungefär. Sov inget inatt, och orkade helt enkelt inte gå till skolan. Lite tråkigt, hade gärna varit med och spelat. Har inte spelat riktig match på typ ett år, och aldrig spelat riktig match med enparssarsystem. Aja, får tagga till Degerfors nästa vecka! Fast först måste jag tagga till matteprov i morgon, engalska läsförståelse till fredag, biologiprov måndag och fysikprov på tisdag. Kom på att jag har spanska till imorgon också. Det känns som att det är liiite för mycket på samma gång nu. Magen i fredags, nu det här med allergin, massa plugg, och så ska man välja kurser och så. Ska nog ta ett snack med Bohman angående kurserna. Orkar inte prata med syon.

Livet kunde ha varit bättre.


IF I DON'T LIVE TODAY, THEN I MIGHT BE HERE TOMORROW

Eehm, a. Ska väl ta det från början.
I måndags kväll provade jag en ny bodylotion, eller body butter kanske det hette? Aja. Det gick bra, och jag kände inget mer än att det sved lite när jag hade på den, men det gör det vilken salva jag än använder när jag är torr, så jag tänkte väl inte mer på det sen när det gick över. Smorde mig i ansiktet, kanske jag ska tillägga. Jag vaknade tisdag morgon, och kände att det kliade och sved och var typ.. knottrigt eller vad man ska säga. Tänkte att det kanske inte var det bästa jag hade gjort för min hud igår, men jag trodde att det bara var lite irriterat och så. Gick till skolan, och det fortsatte klia och ha sig. Fortsatte även när jag kom hem, och nu började jag tröttna ur på det. När mamma kom hem ringde hon sjukvårdsrådgivningen. Allergisk reaktion var svaret, och jag skulle tvätta noga och sedan smörja med något jag visste att jag tål. Så länge läpparna och munnen var svullna var det ingen fara. Det blev inte bättre, men jag åkte på träning (som förövrigt gick ganska bra). När jag kom hem sen kliade det jättemycket, och typ stack i läpparna, som var svullna. Mamma ringde igen, och nu tyckte dom att vi skulle åka till akuten. Jag ville helst inte. Jag har inte tid att vara sjuk just nu. Vi åkte i alla fall. Det börjadebli jobbigt att andas, men inte 112-läge. Var väl mest mitt eget fel, för att jag spände mig och blev nervös och rädd och så. Alltid lite läskigt när man blir skickad till akuten, även om det inte är något allvarligt. Väl där blev det mycket vänta, läkaren hade fullt upp och jag var inte prio ett direkt. Det är ganska skönt ändå, att veta att det inte så allvarligt att de måste prioritera mig först. Syresättning, blodtryck och lungor kollades, och allt var bra. Fick ont i bröstkorgen, och fortfarande jobbigt att andas. Fick inhalera ventoline. En sådan "gasinhalator" eller vad det är de har på sjukhus, skulle man inte tacka nej till att ha hemma! Det är en så skön känsla när luftrören vidgar sig (ventoline är luftrörsvidgande :p) och man känner att lufen får plats att åka ner till lungorna och komma upp igen. Trycket på bröstet lättar inte direkt, men att kunna andas någorlunda fritt gör det lättare att slappna av. Bra läkare och sjuksköterskor underlättar också, och jag tycker att de jag fick träffa idag var riktigt bra! Sånt gillas :) Får hydrokortisonsalva utskrivet. Det är ju, som de sa, inte så lätt att veta innan man provar vad man är allergisk mot. Men ska förhoppningsvis få träffa specialist inom tre månader och göra utredningar om min allergi, och se hur det ser ut nu.

Får se hur jag gör med matchen och skolan imorgon... Akutbesök lär väl vara godkänd anledning till att inte ha gjort klart samhällskunskapsläxan i alla fall? Nu ska jag försöka få lite sömn...

(Säkert stavningsfel, är trött och har jobbigt tangentbord, ha överseende är ni gulliga :) )

PANIC! AT THE DISCO

Blir nog inte så mkt skrivet här den närmsta tiden. Som ni kanske mäkt har jag inte hunnit skriva så mkt... Massa med skolan nu så. Och det går före bloggen ;)

Mycket snurrar i huvudet för tillfället...


SPÖKSTAD

Kaffet är kokat, boken uppslagen och pennan framtagen. Nu blir det spanska.

Och vilka är ni egentligen, som gömmer er där bakom era datorskärmar och läser om mitt liv? :)

IGNORANCE IS YOUR NEW BEST FRIEND

Var hos Sebastian på eftermiddagen, och det var trevligt :) Han är den bästa som finns. ♥ 
Sen kollade jag, mamma och pappa på ett inspelat På Spåret från i fredags. Bli inte förvånade nu, men Marcus Birro var med. (a) Han och hans teammate ägde de andra, haha. :) Grym är han. Efter det var det Getafe - Atleti på canal+. Gick inte så bra. 1 -0 till Getafe... Aja. Nu ska det läsas biologi, DNA och så. Ganska intressant, men det är sjukt svårt att förstå att allt verkligen fungerar, HELA tiden...  

BERG&DALVANA

Skrev inget igår, för jag mådde inge vidare. Var hos Sebbe i fredags. Någon gång på kvällen fick jag panikont i magen och mådde illa. Det gjorde så sjukt ont så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Mamma kom i alla fall och hämtade mig... Somnade på soffan hemma, för jag pallade inte gå från soffan till mitt rum. Orkade inte byta kläder heller. Lördag morgon låg jag fortfarande i soffan, sen kom Fripp hem, också med magont, och lade sig i soffan hon också. Jag orkade inte ligga kvar där, så drog mig till mitt rum. Väl där halvsov jag hela dagen. Åt litegrann i alla fall och började må bättre. Vid åtta-tiden på kvällen hade jag dåligt samvete över att inte ha pluggat någonting. Så jag satte igång att räkna matte. Magen gjorde inte så ont, och det gick faktiskt ganska bra. Idag känner jag nästan ingenting, mer än att jag känner mig alldeles trött när jag är uppe och går och litegrann i magen. Mamma ringde till sjukvårdsrådgivningen i fredags, och de trodde att det var vinterkräksjukan. Men det verkar lite spec, eftersom jag inte har spytt eller något... Aja. Kanske ska in till Sebbe senare och bli lycklig igen. :)

THIS IS HOW I DISAPPEAR

Många timmar i skolan idag. Gick rätt okej ändå faktiskt.
På matten på morgonen (utan SP) gick vi igenom hur man ritar grafer på miniräknaren, eftersom våran förra lärare inte haade gjort det, haha. Prov på torsdag nästa vecka. Känns inte bra. Efter spanskan gick jag till mattestugan och fortsatte räkna lite igen. Måste försöka räkna en del i helgen......På svenskan fortsatte vi med antiken, och min grupps redovisning kommer bli asbra! :) Gick lite tidigare från svenskan för att prata med syon. Han tyckte att jag inte skulle ansöka om mer än 200p utökat. Så jag ska nog försöka få spanska 4, psykologi A och filosofi A. Bara att hoppas att det kan funka med schema och så då. Aja. biologin gick rätt bra, lite långt och segt bara.

Öppet hus då?
Först hade vi samhällskunskap, och vi gjorde lite roliga uppgifer. Ni får inte veta för ni var inte där. Skyll er själva :)
På fysiken sen så labbade vi med doppvärmare. Vi skulle räkna ut effekten med hjälp av vatten och en termomoeter. Var väl inte allt för ansträngande. Frågade Kennet om några uppgifer, och sen var det dags för konsert i biblioteket. Det låter lite spec, men aja. I Am So Me är väl inte det bästa band jag hört, men lät helt okej ändå. Iaf live :p Aja. Kanske borde försöka sova lite mer inatt?

SEBASTIAN PANTIN LILJEVALL

fyller år idag, så jag hoppas ni har sagt grattis eller gör det snarast.
16 år har han levt idag, värt att firas :) Hoppas på att han får många lyckliga år i framtiden, för om någon förtjänar att vara lycklig så är det han. ♥





Grattis älskling, du är det bästa jag har. ♥

HALV-PLUPP?

Efter många om och men blev håret i alla fall bra. Blåare än första gången :) Så nu överlever jag kanske öppet hus imorgon. Det blir ca 13 timmar i skolan, i sträck! Och mycket raster har vi inte heller. Måste försöka hinna träffa syon också, och äta... Men den största utmaningen blir väll att hålla sig någorlunda pigg ;) Haha, blir väl inte mkt sömn inatt, kan jag gissa. Det märks hur det går. Jag står fast vid att jag vill att ni kommer och hälsar på :) Alltid trevligt med folk man känner, eller i alla fall känner igen :)

Sebastians födelsedag imorgon, men jag skriver mer då. ♥

VARGEN, DÖD ELLER LEVANDE?!?

Själv föredrar jag levande.
De säger att de skjöt varagarna pga inaveln. Visst, det köper jag. Men så läser man det här: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=27055&a=1855293 Nämligen att de skjutna vargarna var "felfria" om man kan säga så.

Jag är emot vargjakten. Visserligen lever jag inte med vargen runt hörnet, men jag tycker fortfarande att det är onödigt. Älgjakten är okej, eftersom man äter älg. Vargen gör man inget med, mer än mördar. Det är ingen nytta med det. Vargen är "farlig", och dödar hundar, boskap och är farlig för människan, har man läst i tidningen. Människor vill ha bort vargen, eftersom den är så "vild" och "aggresiv". Om jag får fråga, har inte fler dött pga människan, än vargen? Människor är farliga för människor, ja men då tar vi och skjuter X antal människor! Klart vargen blir irriterad om någon inkräktar på dens revir!

bild från Orsa Björnpark

Hur står ni i varg-frågan?

(Haha, sry för mina små utbrott ibland. Jag bara måste.
Varg ♥♥ )


POLICE & THIEVES

Fick paket från shock.se idag. Blekning och blå hårfärg! :D Så nu sitter jag med blekning i håret, och senare blir det blått!

Man blev lite lagom trött efter först volleyboll och sen gym, men det är smällar man får ta. Volleyn gick bra iaf, jag känner att jag utvecklas och det är en härlig känsla. :) Det blev mycket rotations-träning med servmottagning. Vi kör ju med enpassar-system, så det är lite krångligt till en början. Jag fick gå komplement idag, och det tror jag kan passa mig rätt bra. Det eller kant. Jag skippar helst att gå center eller passare, haha. Och alla bryr sig så mycket. Skollagsmatch på onsdag iaf, mot Kristinegymnasiet.

Första historia-lektionen idag också. Läser tillsammans med OP3... Vi är ca 40 st, och har två lärare. Tror dock att det kan bli bra. Våra lärare har humor iaf ;)


TEARS DON'T FALL

Blev sent idag. Möte/information till kl. 21 ungefär... Snackade om kursval. Och jag vill läsa mer än vad jag får. Haha, usch :(  Ska inte gå in så mycket på det nu, om någon undrar vad jag vill så får ni väl fråga? :P Ska iaf prata mer med syon på torsdag, när han är på dahlander. Då är det öppet hus också, så jag tycker att ni ska komma och hälsa på mig! :D Och kolla på min mysiga skola, såklart ;)

Skoldagen var rätt så underhållande, både på spanskan och specialidrotten blev det skratt. Haha. Men jag tänker inte gå in på det heller, blir bara massa som ingen bryr sig om iaf då ;)

Imorgon slipper jag badet, tack vare eksemen. Men jag skulle nog hellre slippa benen... Måste göra livräddningen i simningen också.... Ha ha. PANIK. Vatten är hemskt. Btw, pratade betyg med idrotts-Anders (vi har typ 3 olika Anders :s ) och jag ligger på MVG-nivå. :o !! Trevligt. Gäller bara att hålla det uppe på de teoretiska uppgifterna vi får under våren nu :)

Har förrsten tjänat pengar idag. Städade på lärarfackets kontor, elr något sådant. Har iaf med mammas jobb att göra ;)

NU ska jag göra klart spanskan tänkte jag...


tillägg

kan väl lägga till till förra inlägget att det inte bra är benen som kliar.
Även armarna, ryggen, magen...
Men benen är värst. 

Väldigt intressant, i know.
Men var bara tvungen att skriva av mig.
Ibland hatar jag min kropp... Eller ogillar starkt i alla fall.

WELCOME TO MY LIFE

Läs?

Jag tycker inte om vintern.
Inte nog med att det är kallt, och att man får astma så fort man går utanför dörren.
Huden blir hemsk av den torra luften och kylan. I kombination med en rakhyvel som inte är den bästa, och lite eksem som fortfarande finns kvar, blir mina ben förskräckliga. Jag ser nästan misshandlad ut. Det kliar så in i h*lvete på kvällarna/nätterna. Det gör det inte bara svårt att sova, det pryder även mina små ben med blåa och röda märken. Blåa, ja. Jag kliar så att jag får blåmärken. Det kan inte vara riktigt normalt? Ni vill inte se mina ben och jag vill inte att ni ska se mina ben, så jag tänker inte lägga ut någon bild.

Det är inte bara det att det svider och gör ont heller. Det syns ju. Och man känner sig inte så himla fräch med sönderkliade ben, t.ex. på idrotten. Man känner sig rent utav äcklig. Att man har levt med det här, och ha armar fyllda med gamla ärr som inte går bort, är inte särskilt kul. När jag var mindre använde jag bara långärmade tröjor och långbyxor. Jag skämdes. Men ekemen blev bättre, och jag började gå i kortärmat och shorts. De senaste vintrarna har det börjat komma tillbaka, mer och mer. En del i det är säkert att jag tränar mer och duschar då mer, vilket torkar ut huden. En annan del är självklart luften, som blir torrare på vintern, och att jag kanske inte är lika noga med att smörja in mig, som mamma och pappa gjorde åt mig när jag var liten.

Ni vill inte byta hud med mig.
Men om ni skulle veta om någon mirakel-salva/kräm/lotion/annat får ni gärna dela med er av era kunskaper :)


GIVE 'EM HELL, KID

Skoldagen idag var helt okej. Började med klasstid, och Mårten och Bohman pratade lite om mötet imorgon och öppet hus på torsdag. Sen idrott. Smålagsspel; basket, innebandy och fotboll. Skippade fotbollen, men basket och innebandy gick rätt bra, om man bortser från att jag är totalt värdelös på innebandy. Sen biologi. Vi gick igenom kapitel 3 igen, och ska väl fortsätta med det nästa lektion också tror jag? Repetion är kunspapens moder, fick vi höra från Bohman idag också. Har vi haft en lektion utan att han har sagt det? Tror inte det ;)
Sen blev det lunch så sent som vid 12-tiden. Då var magen ganska tom, kan man säga. Sen matte. Fick tillbaka geometri-arbetet. Har lite som jag ska kolla på igen. Slarvfel? Efter det var det vb. Fys börjar vi med efter matcherna, så idag var det boll. Vi var 3 st, så det blev inte så mycket. Men det vi gjorde gick faktiskt ganska bra. Mina finger börjar sitta, och försvaret blir bätttre. Alltid kul när det går framåt :)

Nu/ikväll blir det matte och fysik :)

ROUND HERE


(För större bild: klicka på bilden, "Välj klass" - välj NV1 )

Från och med idag gäller nya schemat.
Roligt värre att sluta ved 4 varje dag utom tisdag.
Kanske inte..?

Men vi slipper läsa samhällskunskap och historia sen iaf, och får de överstökade nu.

MEAN STREET

Sitter i vardagsrummet och tittar på atleti - sporting, pratar med Sebbe på ebuddy och försöker med spanskan. Man är väl kvinna och kan göra flera saker samtidigt? Hur resultatet blir är en annan sak :)

Det står 1-1och andra har precis börjat. Forlán gjorde mål för atleti, och det var väl inte jättebra försvar av sporting vid det tilfället. Sporting gjorde mål genom straff.

Vamos Atleti!

DET TAR HUNDRATALS ÅR ATT DÖLJA FELEN, JAG ÄR LJUSÅR IFRÅN...

Kent – Beskyddaren

Sitter hos Sebbe och försöker få ordning på spanskan, grymt svårt. Haha. Konstiga ord som ska böjas och sättas in i rätt ordning. Och det är inga vanliga ord heller. Demokrati, diktatur, mänskliga rättigheter, bryter mot, sätta sig emot staten, straffad, osv. Har inte ens kommit halvvägs med översättningen än. Haha, det ska bli kul att se hur det här slutar... Eller inte ;)

ATLEEEEEEEEEEEETI!

Jag måste bara dela med mig av det här!
http://www.svenskafans.com/spanien/atletico/artikel.asp?id=335447

VIDARE I CDR! Härligt värre :D
Hur gick det för barca, pappa? ;) 
Haha, skadeglad? OHJA!

Ibland förstår man varför hjärtat är rödvitt ♥


QSF kanske har fört in mitt favoritlag på rätt spår igen?

Låt oss hoppas det fortsätter :)


POKER FACE

You Me At Six – Poker Face <-- En bra verision av en ganska dålig låt, originalet är hemskt att lyssna på, men det här går riktigt bra. :) You Me At Six var förband till Paramore, btw :)

Skoldagen slutade trevligt. Skrev en sammanfattning på svenska, som jag ska översätta. Jag, Amanda och Soma följe med Matte och Oscar till gymmet och golf-"banorna", elr vad man ska kalla det, i källaren. Där kommer jag nog hålla till på måndagseftermiddagarna i fortsättningen, och köra fys med vb:n. Aja, vi spelade pingis och satt i gymmet och snackade lite. Soma provade olika hantlar, och vi hade lite kul :) Härlig skola vi har. Hur många skolor har eget gym och möjlighet att spela golf innomhus? Jag vet inte, men vi är bäst anyway. :)

Har plockat ihop och städat lite nu. Sebbe och hans familj kommer hit snart. Bara att hoppas att inte mamma och pappa skämmer ut sig allt för mkt? ;)

jag känner ett behov av att länka det här...

http://smaletsmart.blogg.se/2010/january/det-mesta-gar.html

Julias blogg :)

Det är rätt fantastiskt att det går, och att det finns människor som orkar och som bryr sig.

WARHEAD

Sitter i skolan, som vanligt. Lyssnar på musik på spotify (Search - otep) och försöker skriva en sammanfattningen på spanska, om Nordkorea. Oscar kom nyss inspringande här i soffrummet och skulle kasta ett papper papperskorgen. Han failade litegrann... Haha, väldigt intresant, I know. Gör vad jag kan för att slippa skriva på spanska, haha ;) Och nu berätta Matte att det var "en på bussen som är aslik Skurt". Mh, vi har kul :)

Man blir lite trött i huvudet efter att ha haft fysik från 09.40-11.10, men nu måste jag försöka ta tag i det här...

SOMETHING

Huvudvärken hade nästan gått över, när mamma tyckte att jag skulle komma och dricka te. Så fort jag reste mig kom den dundrandes igen, utan att knacka och fråga om lov.

Måste komma ihåg att skriva en sammanfattning av Nordkorea-arbetet, på spanska... "Ni missar ju språket den här veckan..." Ska försöka få ihop det imorgon, jag slutar ju vid lunch och måste ha något att sysselsätta mig med när jag väntar på bussen.
Måste komma ihåg att fråga Anders vad vi har för idrott på måndag också... Och så ska jag lämna en lapp till Patrik... Hm. Mycket för min lilla hjärna, som känns ganska omblandad för tillfället.

LET THE FLAMES BEGIN

Blev inte som jag hade tänkt mig.
Jag kom hem, åt lite, satte på musik på datorn och la mig i sängen och halvsov någon timme. Mamma kom hem och jag vaknade till, gick och la mig igen, gick upp en timme senare, åt lite till, hamnade här. Hemsk huvudvärk som inte ger efter för alvedon, och en kropp som känns helt slutkörd. För lite sömn, kanske? Känns i alla fall som när man har simmat i en timme, typ. Kroppen är död, magen skriker och huvudet dunkar. Fast jag slapp ångesten jag får av vattnet... Skippar träningen ikväll, orkar inte. Den slutar 22.00, det är sjukt. Ikväll ska jag försöka sova. :)

 

Btw, nu har jag comviq. :)


ROLLERCOASTER

Frida har fått mig att lyssna på Kent engelska verisioner. :)

Grupparbetet är klart och mailat till Kirsi nu! :D Vilket betyder att jag bara har fysik fram till lunch imorgon, och egentligen har slutat för idag. Men missade precis 20-över bussen härifrån, så jag tar nog 10-i till klockar och tar 2-bussen därifrån hem. Känner inte för att gå (a)

Skönt att komma hem tidigt. Ska nog ta och försöka räkna lite matte då tror jag :)

TURN IT OFF

Åkte hem med 4-bussen, och har hunnit äta lite mackor :)
Dags att ta tag i pluggandet igen då. Grupparbetet känns inte så där jättekul, för det är typ bara jag och Moncef som gör något... Haha. Vi får väl se hur det går. Orkar inte försöka styra upp det. :P
Är nog klar med historinan bakom Nordkoreas politik idag i alla fall, så nu ska jag kika på hur det är med dom mäsnkliga rättigheterna där. Det jag har läst hittills har inte varit allt för positivt, om man säger så. Hemskt egentligen, att inte få tycka och tänka som man vill, att man kan bli torterad om man inte tycker "rätt", dvs som staten vill. Sjukt. Ibland är man ganska glad att man bor i Sverige, även om Sverige är långt ifrån perfekt så är det bättre här än på många andra ställen.

13/1

Sov inte så mycket inatt, hatar att träna sent...
Nu sitter jag i alla fall i skolan, i stor huvtröja och luddiga skor. Haha.
Ska nog passa på att läsa lite på landguiden när jag ändå är i skolan ;)
Blir hårdplugg på förmiddagen, förhoppningsvis.

DET HÄR SUGER

Fick precis ork att ta tag i lite plugg, går in på landguiden.se (orkar inte länka) och upptäcker att det INTE FUNKAR HEMMA! :O

Precis som på ne.se måste man vara "medlem" för att kunna läsa det som står där. Nu tappade jag intresset igen... Får titta om ngt annat bra som jag kan läsa här hemma.

helt värdelöst.

ROAD TO NOWHERE

Kom hem vid 3, drack kaffe och åt macka, pratade med Frida, lagade mat, åt mat. Så har det sett ur sen jag kom hem. Borde plugga, men orkar inte...haha. Och inte värsta pluggisgruppen man hamnade i heller... Får se hur det här går...

Träning ikväll. Får åka med Wallner in iaf, så jag slapp åka in typ nu med mamma. Måste ta tag i pluggandet tills dess. Arbetet ska vara klart på fredag kl. 15.00.

Vet inte vad jag ska skriva, seg dag. Btw, vi ska skriva om Nordkorea. De bryter ganska mycket mot de mänskliga rättigheterna och så, typ. Fy på det. Aja, det här är sååå intresant, jag vet. Ungefär på den nivån mitt liv ligger.

(måste komma ihåg att be mam/pap att skriva på lappen om spec-mat, och den om hur många som kommer på mötet om kursval så jag kan lämna in dem innan jag glömmer bort det!)


Skolan

Sitter i skolan och har inget att göra. Börjar vid 12. Ska ha grupparbetre, och skriva något om ett land. Vi fick inte välja grupp själva, och jag hamnade med Eddik, Näs, Moncef och Therese.
På förmiddagen skulle vi skriva ca en A4 om människan genom tiden, med civilisation och så. Haha, lite klurigt, men gick nog okej. Typ vad som krävs för mänsklig existens, vad som för civilisationen framåt och liknanade.

Jag har tråkigt och alla bara nördar med datorerna :(

LOSER

Är ganska trött, och har frysit typ hela dagen.
Så nu har jag krypit ner i sängen med en värmekudde(ni vet en sån där man värmer i mikron) och bärbara datorn + hörlurar :)
Ska snart läsa lite tänkte jag. Men har inte bestämt om det blir biologiboken eller Nekromantikerns födelse... Ingen panik med biologin egentligen, men känns rätt skönt att ligga lite före, haha.

STAY YOUNG

Första dagen i skolan kändes helt okej. Dock lite jobbigt att ha samhällskunskap hela tiden, haha. På förmiddagen blev det först lite introduktion och lite om demokrati och så, och på eftermiddagen pratade vi om mänskliga rättigheter. Rätt så intressant faktiskt. :)

Och så måste vi välja kurser till tvåan och så, och jag vet inte riktigt vad jag vill. Problemet är att jag vill läsa mer än vad jag kan/hinner. Volleybollen tar nog 500p, lite beroende på vad jag väljer. Men lika bra att köra på med den? Utökat program, kanske? Haha, det blir nog bra tillslut i alla fall. :)

Skolan

Är i skolan, och det känns rätt så bra :)
Förutom att nya schemat är lite...jobbigt. Haha.
Två nya kurser: samhällskunskap a och historia a.
Hela första veckan ska vi ha samhällskunskap. Bara samhällskunskap! :o Lite introduktion och så.
Har iaf volleyboll i eftermiddag, vet inte hur det blir på onsdag.
Annars är det nog inget nytt :)

back to where we belong (?)

Skolan börjar imorgon igen, känner mig inte allt för pepp. Måste sova snart... Är visserligen ganska trött, men inte van att sova den här tiden, haha. Klockan står på halv sju iaf. Första veckan skulle vi köra på gamla schemat, och det känns rätt skönt. Och som jag sagt tidigare tror jag, så ska det bli kul att träffa folket igen :)

JOSEFINE

Josefine  var som sagt här i dag. Det blev prat i lite mer än 3 timmar, tror jag. Verkligen skönt att träffas igen! :)
Hon var gullig och hade köpt Calles skiva till mig, och dessutom fått sen signerad när han var på kupolen. :o Josefine är verkligen en av de finaste som finns, och jag är glad att just jag får ha henne som vän :) ♥

Hon fick sin födelsedagspresent och sin julklapp också, liiite i efterskott ;) Haha, men det får inte dröja lika länge tills nästa gång vi ses!


Atleti, Atleti, Atlético de Madrid!



Ibland går det bra,
vinst med 4-0 mot Valladolid.
Jurado, Forlán, Reyes och Agüero.

Kanske det har vänt nu? :)
Men man ska inte ropa Hej...

 


The Phrase That Pays

Har varit med Sebbe de senaste dagarna, alltid trevligt.
Vi tittade på Paranormal activity i förrgår kväll, den var lite läskig, haha.

Nu har jag plockat ihop lite grann på mitt rum. Plockat lite på skrivbordet, bäddat sängen, plockat lite på golvet. Behövdes inte mer än så.

Om en timme ungefär kommer Josefine hit! Senast vi träffades var på skolavslutningen......... På tok för länge sedan! Ska bli trevligt att träffa hon idag i alla fall :)

Annars ska jag försöka ladda till skolan imorgon också! Haha, känns som att lovet har varit lite för kort, och ändå har det varit längre än det brukar. Men det ska bli skönt att komma tillbaka till lite rutiner igen, och trevligt att träffa allt folk :) Lite har man ju saknat klassen... Tror jag har hittat nya schemat också, kanske lägger ut det sen, om det är det. (Ska nog kanske försöka fixa en header också, men förvänta er inget.)


DET FINNS INGA ORD

Knarkar Kent för fullt. Nytt och gammalt. ♥

 

Gårdagen var i alla fall helt toppen! Kom till Sebastian vid typ 3 kanske, sen bjöd han mig på middag på Athena, och sen gjorde vi egen kladdkaka och chokladshake när vi kom hem till han igen. Trevligt.

Jag har världens bästa pojkvän :) ♥


sjunde januari

Det är sjukt vad tiden går fort. För ett år sedan träffades jag och Sebastian, och det känns som om det var alldeles nyss. Inte som igår, men i förrgår i alla fall!

Jag vet inte vad jag skulle göra utan dig!
Älskar dig, Sebastian ♥
Vad vore jag utan dina andetag?


Världens finaste låt, Kent - Utan dina andetag

All We Know

Städdag idag. Kollade igenom lite lådor, och slängde en hel del. Annars har det inte hänt mycket. Fripp har kompisar som sover över här. Kände mig lite tjock när vi skulle äta, och min portion(som är normal för mig) var typ dubbelt så stor som deras, haha. Visst, man äter mindre när man är borta, men i alla fall. Försöker gå upp lite i vikt men lyckas inge vidare, haha.

Imorgon är det ett år tillsammans med Sebastian. Får se vad vi hittar på :) ♥

Svarta Vykort, En bok om tröst / Marcus Birro



Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva den. Precis som fotboll och målningar är skrift en konst, och Birro behärskar den mer än väl. Han använder det svenska språket för att beskriva hur han känner, hur det känns att genomgå det han har genomgått. Han gör det bra. Han berör mig. Det är svårt att inte känna hur det bränner bakom ögonen när han skriver hur han förlorar sina barn. När han skriver om sin sorg, om döden som tog hans barn ifrån honom, Jonna och världen. Hur han är en far utan barn.

" Jag tänder mina ljus och det gör varken från
eller till.
Men bara det faktum att alla vi med stor sorg gått
upp, klätt oss och tagit vår promenad till kyrkogården
bevisar trots allt att livet är outsägligt och fantastiskt,
och att kärleken är starkare än döden. "
s. 51

Rekomenderas starkt. 5/5


BRICK BY BORING BRICK

"Hey, this is Hayley from Paramore.
Check out our brand new single
Brick By Boring Brick here at spotify.
Hope you like it. And if you don't, well...
you suck."




Året 2009

Sammanfattning av mitt 2009. (LÅNGT)

I början av året kunde jag spela fotboll, vilket var roligt. Dock började ljumskproblemen komma tillbaka och blev värre och värre. Träffade sjukgymnast och chiropraktor, men det blev knappt bättre så jag la av med fotbollen. Ganska så trist, när fotboll har varit mitt liv sedan jag var typ 7 år. Menmen, sånt som händer. Volleyboll kunde jag i alla fall spela lite längre, och i januari åkte vi till Stockholm på u17-SM-kval. Det var riktigt roligt och lärorlikt, och vi fick verkligen ihop laget. 7 januari träffade jag Sebastian, vilket var något av det bästa som hänt under året.

Tillsammans med Sebastian, kusin Elias, Fripp och pappa till Orsa Björnpark. Har velat åka dit sen dom fick tigrar, och nu äntligen fick jag se detta vackra djur på riktigt. Okej, det var bakom galler och det var i Sverige, men jag såg livs levande tigrar i alla fall. Fina är dom.

I början av Juni åkte jag och pappa till Åland, för att se när Atleti spelade mot IFK Mariehamn(födelsedagspresent). Det var ingen tävlingsmatch, utan mest PR. Men grymt var det. På en gata i Mariehamns stad träffade jag på Luis Garcia, Antonio Lopéz, Ignacio Camacho och Miguel de las Cuevas. Mina ben skakade så jag trodde att jag skulle ramla ihop. Livs levande stog dom där, atleticospelarna! Det blev kort och autografer, och växlade något ord med Luis Garcia! Det är sånt där som man aldrig tror att man ska få uppleva. Matchen slutade 2-1 till atleti. :)

Vårterminen i skolan gick alldeles för fort. Nationella proven visade inte vara något att oroa sig över, och klassen var bättre än någonsin. Alla pratade med alla och vissa hade mognat och slutat tönta sig lika mycket. Var hyffsat nöjd med betygen jag fick, och skolavslutningen var över i ett nafs. Stockholm gick fort det också, och sen var det slut. Blev kramkalas och många tårar när vi kom tillbaka till Säter.

Slutet av juni och början av juli spenderades under den italienska solen. 94/95-orna var där på fotbollscup, och jag följde med som supporter eftersom jag inte kunde spela. Annars hade jag också fått vara med och spela. Ska erkänna att det vara ganska jobbigt att bara sitta och titta på. Men jag hittade ett par röd-vit-randiga converse, så resan var kul ändå, haha. ;)

I början av augusti besökte jag Taizé. Åkte dit med min mosters församling, och visste inte ens vad någon hette i början. Men alla visade sig vara trevliga, och jag hade en underbar tid i frankrike. Superhärliga människor, verkligen! Det var skönt att vara där. Man behövde liksom inte bry sig så mycket. Gudstjänst tre gånger om dagen i klostret. Rätt härlig stämmning när ca 5000 pers. från hela världen sjunger sånger på olika språk, även svenska. Om jag ska dit igen? Självklart. Om jag får chansen. Saknar, som alla sa att man skulle göra, att äta med sked ur blå plasttallrikar. Jag saknar den gemenskapen vi hade tillsammans. Hittade inte Gud, men jag hittade mer av mig själv, och nya vänner såklart! 

Höstterminen på Dahlande började, och jag ser ingen anledning till att ångra mitt val. Klassen, som består av NV och SP, är till största delen toppen, och lärarna är jättebra. Lokalerna är trevliga och allt är bra, helt enkelt. 

Första helgen i September var det Rock for Moc, den här gången med Sebastian. Inte lika bra band som 2008, men flera stycken som var bra i alla fall. Jag menar, hur ska man slå ett år med Sugarplum Fairy, Neverstore och Fakie For Nothing(som förövrigt inte finns längre)? Svårslaget, ja. Men det var ändå mycket trevligt sällskap och trevlig musik.

30 november var dagen jag hade sett fram emot länge. Paramore i stockholm! Tillsammand med Sebastian. Bästa pojken och bästa musiken, det kan ite bli mycket bättre!? Grymt var det i alla fall.

Det är i stora drag det som har hänt under mitt år. Men jag har även hunnit med att vara på konfa-läger på stiftsgården, och konfirmera de i konfagruppen.
Jag har börjat känna av mjölkprotein igen, och varken astman eller allergin har varit särskilt rolig. Värre, tror jag. Men våren var ganska lugn ändå, inte allt för hög pollendos i luften.
Och ljumskarna har börjat bli bättre, men de är långt ifrån bra. Fotbollen känns ganska körd. Volleyboll kan jag nog spela fullt ut om ett tag, till hösten kanske? Kan ju fortfarande inte hoppa, och har inte spelat en enda match än.

Vad kunde varit bättre då?
Mycket, som alltid. Det är aldirg roligt när de närmaste människorna runt om kring en mår dåligt. Men samtidigt är det inte mycket man kan göra något åt, mer än att finnas där.
Ljumskarna kunde ha varit bättre, mycket bättre. Precis som allergin och astman. Alla har alltid sagt att astman och allergin blir bättre med åren, att det växer bort. För mig har det snarare blivit tvärtom.

Sammanfattningsvis har det ändå varit ett bra år, med många lyckliga stunder. :)


my hair, my hair

Så här ser det ut i lite olika ljus:

Vill veta vad ni tycker :)


Atleti - Sevilla

Under kan ske, jag vet det nu.
Matchen började som matcherna brukar börja nu får tiden. Skott går utanför och motståndarna trycker på och tar ledningen i första halvlek. I andra halvlek kvittarar dock mitt kära Atleti, genom självmål. För mål, det kan vi knappast göra på egen hand. Sevilla får en spelare utvisad, och jag tänker att nu borde vi bannemig fixa det här! I tredje övertidsminuten får vi en frispark på offensiv planhalva. Simão tar hand om den, som vanligt. Men allt är inte som vanligt. Frispaken går inte åt helvete. Den går till Antonio López huvud, och går sedan in i mål! Kan ni tänka er känslan? Jag hade gett upp hoppet, trodde att det skulle sluta som det har gjort den senaste tiden, antingen ett eller noll poäng.
Är detta vändningen? Låt oss hoppas.
Atleti para siempre ♥

Politik

Blir många inlägg nu, men ligger ju lite efter ;)

För några kvällar sedan övertalade Filip mig att göra ett politiker-test.
Jag var skeptisk till en början, men det visade sig vara rätt intressant.
Jobbigt dock att det var på engelska och jag var tvungen att fråga vad nästan varje fråga betydde, haha x)
Tydligen är jag i alla fall ganska lik Nelson Mandela politiskt.
Nästan tvärt emot Hitler.
Jag ser det som positivt, Mandela var väl en snäll typ? :)

Gör det du också!
http://www.politicalcompass.org/test

SVARTA LINJER

Förresten, mitt hår har blivit svart och blått! :D

Inte så blått som jag hade hoppats på, men det är väl bara att skaffa sig ork och tid och bleka mer, mer, mer och sen lägga i blått igen. Om jag var modig och hade lite mer pengar skulle jag kanske färga hela blått, det vore lite trevligt. Eller?

Plupp är ju söt, så varför inte jag? ;)

2010

Första inlägget på nya året, 2010.
Är medveten om att updateringen den senaste tiden inte varit den bästa, snarare obefintlig. Men jag har giltlig frånvaro, tycker jag i alla fall. Har umgåtts med Sebastian sen han kom hem, ungefär. Nyår firades med han och hans familj, trevligt. Blev lite raketer också, har väl inte hänt så ofta för min del, mest när jag var yngre. Har dock alrdig riktigt fattat poängen, haha. Är nog ganska ensam om det.. Fast visst, det kan vara fint och så, men det måste verkligen vara att slänga pengarna i sjön ? Aja, det var trevligt i alla fall. :)

Jag och Sebastian har väl inte gjort något särskilt annars, pussats och kramats och pratat typ. Och kikat lite på TV. Råkade vara Harry Potter och den flammande bägaren två dagar i rad, men vi såg aldrig hela, haha. Men det är något speciellt med Harry Potter ändå, eller hans värld i alla fall. Mysigt att träffa på drakar så där ibland.

Nu lyssnar jag på Kent, Röd. Det känns bra. Förresten så har jag kommit på att 2010 blir ett Kent-år. Först Gävle i mars, sen Peace & Love i sommar. Det är bra. Kent är bra.

Det kommer nog en sammanfattning av 2009 snart. Det har hänt en hel del!

RSS 2.0