30/12

Inte hunnit/känt för att uppdatera idag.
Har blekt håret igen, varit på stan en sväng, lånat lite böcker.
(Hör och häpna, Marcus Birro! )
Har räknat matte också, lite drygt när det är så lätt och bara tar en massa tid.
Annars har det inte hänt mycket.

Gym & Blekning

Vi var 4 st damspelare som kom till skönvikshallen för att träna volleyboll, så träningen blev på gymmet. Jag ockuperade ett löpband i drygt 40 min. Började med att gå i 10 min. Gjorde lite ont i början, men när jag hade blivit varm gick det faktiskt bra. Så pass bra att jag började springa. Det fortsatte att gå bra, så jag joggade på i 20 min. Men min kondition är så kass så jag orkade inte springa mer sen... Avslutade med att gå i 10 min. Det gjorde ont på slutet, så det fick räcka. Är ändå rätt nöjd, med tanke på att det faktiskt gick bra. :)

Förövrigt så är första blekningen i håret gjord. Blekte hela underhåret, istället för bara någon slinga. Och imorgon blir det andra blekningen. Måste ju typ vara nästan vitt, om det ska bli riktigt blått så. Det kan nog kanske bli bra. :)

29/12

Har helt tappat rubrikerna, ha ha. Kör på med datum så länge.
Datorn är fixad, pappa ringde någon. Tekniska familjen, var det.. x)

Har i alla fall klipp mig och köpt svart hårfärk idag. Efter träningen ikväll blir första blekningen.
Ssccaarryyy.....
Aja. Man lever bara en gång.

Kusinerna och mostrarna åkte hem idag allihopa. :/
Hann typ inte träffa dom så mycket, menmen.

28/12 igen

Blev en sväng till hedemora idag, för att kika på telefon och någon sorts kofta till klänningen jag fick av Sebastian som jag ska ha på nyår. Blev nästan gråtfärdig när mamma tyckte att jag skulle prova en typ plych-bolero! Jag menar, nej, jag ska inte säga något. Kan ju finnas folk som tycker att det är snyggt...? Aja. Blev i alla fall något köpt. Har bestämt mig angående telefon också. Det blir en SonyEricsson. En del säger att den är dålig, en del säger att den är bra. Jag pallar inte bry mig.

Har beslutsångest om jag ska färga håret innan eller efter nyår... Klippning blir det imorgon i alla fall, och blekning är köpt. Bara svarta färgen kvar sen. Jag är lite nesvöst. Förväntar mig ett totalfailat hår. Haha. Bra jag är.
Aja, sov gott :)

28/12

Har lite smått tappat inspirationen till att skriva.
Idag är det i alla fall träning, och så tänkte jag räkna lite matte. Ju snabbare jag blir klar med A-kursen, desto snabbare kan jag börja med B, och desto snabbare blir jag klar med B-kursen. Logiskt. Gäller bara att ta tag i det nu då...

Stay Young

Träffat Ullakarin, Jeppe och Jonismakaronis idag!  Längesen sist... Dom ha varit saknade, mina kusiner och min moster. Var som sagt hos mormor och morfar. Åt middag; skinkstek, potatis och sås. Gott? Skoja inte. Supergott, som alltid. :)
Kände av hundarna också, så kunde inte stanna jättelänge, menmen...

Och Ullakarin sa att de förökte få till en Taizé-resa till sommaren! Räkna med mig.


Stanna hos mig

Lite småjobbigt att gå upp tidigt i morse, men skönt när man väl var uppe. Blev en stund på gymmet, dock gick jag och gäspade hela tiden. Lite tråkigt bara att att jag nästan bara kan köra överkropp, menmen. Det kommer väl... Senare ska vi hem till mormor och morfar och äta. Bägge mostrarna och alla kusiner på mammas sida kommer vara där då, tror jag. Trevligt :)

Har inte mycket att dela med mig av idag heller... Fick julklappar från faster igår, btw. En bok och ett kit med tvål och bodylotion, och presentkort på lovefilm.se ellr något. Tack tack :) Nu smsar jag med Sebastian, och socialar med Filip på msn, annars händer inte mycket :p 

26/12

Seg dag. Knappt gjort något. Läst, nördat vid datorn, varit i kyrkan, ätit mat, spelat sällskapsspel med familjen. Okej, det var en del... Men känns som att jag går på halvfart. Blir väl så när det blir lov. Man slappnar av. Imorgon blir det i alla fall att gå upp tidigt, för att gymma när fripp har fotbollsträning. Ska bli skönt att träna. Har inte mycket att dela med mig av... Hjärnan går som sagt på halvfart. Har i alla fall börjat läsa boken jag fick i julklapp, Svarta Vykort av Marcus Birro. Vet inte riktigt vad jag ska säga... Men det kommer väl någon sorts recension när jag läst ut den, så ni får veta då vad jag tycker. :) Har även börjat läsa boken jag lånade från biblioteket. Fantasy är för härligt ♥ Kommer väl en recension på den också sen,ni får hålla ut om ni är nyfikna.
Nu ska jag läsa, sen blir det sovdags.

That's life...

Känner mig allmänt sur och less idag, vet inte varför. Dålig sämn kanske? Borde börja gå och lägga mig i tid. Min dator har fått virus också. Jättekul.... Hade i alla fall skoldatorn hemma, så jag klarar mig. Pappa skulle prata med någon på måndag. Vore lite trist om alla bilder försvinner, meeeenmen.
Känner fortfarande av från hundarna, men orkar inte ta medecin så jag får väl skylla mig själv.
Tränade imorse förresten. Körde MAQ-programmet, men jag fuskade lite... Använde mammas skivstång, som hon fick av pappa i julklapp, på "komplexfemman". Stången vägde 6 kg, så det var lite tyngre än ett kvastskaft som vi brukar köra med, haha. Och klen som jag är så tyckte jag att det var tungt...

Aja. Funderar på att gå och lägga mig tidigt idag och läsa. Och sen så vill jag att det ska bli nyår så jag kan träffa Sebastian igen...

Bring Danger

Sitter och lyssnar på Sugarplum Fairy, det är trevligt.
Ganska nyss hemkommen från en stund hos mormor och morfar. Det bjöds på fika, med mammas fastrar och lite kusiner, och min moster och kusin. Och massa hundar...
Var trevligt att träffa folket, men lite jobbigt att det låter hela tiden.
Och lite jobbigt när man inte pallar vara kvar mer efter ett tag pga hundarna. Började få svårt att andas, och det kliade i hals, näsa, ögon och på hela kroppen. Sen började huvudvärken komma också. Inte jättetrevligt, men man lär sig ju att leva med det. Ska bli kul(eller kanske inte) att se hur det blir när min andra mosters hund också kommer.. Ha ha. Aja, ska inte klaga, det kunde varit värre.

Har hittat två intressanta telefoner på Onoff, så kanske blir att åka dit med mamma någon dag och kika lite närmare. Nokia Xpressmusic, lite olika varianter. Haha, kan nog inte slita mig (a) Sen ska jag fixa Comviq någon gång också.

Spännande dag!

Måste bara berätta det här! Har nämligen varit med om två helt nya upplevelser idag.

• Jag provade att äta älgtunga! Och hur kommer det sig att man har älgtunga på julbordet? Tjaa, det är så det kan bli när farfar är jägare. Ifall ni ville veta, så har jag även eftarenhet om hur rökt bäver smakar på julbord.
• Jag har tittat på USARPS Champinship eller något liknanade, på Eurosport 2. Det var i alla fall nationellt mästerskap i Sten, Sax, Påse. Det var sjukt spännande! :o Haha, vad sägs om en karriär inom Rock, Paper, Scissor ?

Slår ni min dag? :)

GOD JUL

Kan inte säga annat än att det har varit en bra julafton i år. Började dagen med en dusch och en kopp kaffe. Vid lunch-tid kom mormor, morfar, moster Helena och kusin Tuva hit. Innan dom kom så förberedde vi julklapparna till Tuva. Av mig fick hon gamla Bratz-dockor, och av Frida gamla My Little Pony. Kollade på mina gamla My Little Pony, och da andra "vanliga" hästarna. Massa minnen! Vette tusan om jag pallar ge bort dom sen... Haha, kan låta löjligt, men dom har betytt så mycket för mig. ♥

Jag fick i alla fall After Eight, pengar och en bok av mormor och morfar. Inte vilken bok som helst, utan Svarta Vykort - En bok om tröst av Marcus Birro. Lite baksidetext:
" Svarta Vykort är min tionde bok.
Jag hoppas den kan vara till nytta för
någon.
Att skriva den har hur som helst räddat
mitt liv. Bokstavligen.
Litteratur har den förmågan.
"
Tack och bock för det, verkligen! :)
Sen av moster Helena blev det blå hårfärg! Lycka :D
Av Fripp fick jag ett linne, av mamma sockor, hårklippning och färgning, och av pappa peace & love-biljett.
Sen så fick jag pengar av farmor och farfar, Noblesse av gammelfarmor och pengar av pappas moster.
Och av Sebastian fick jag Paramore - Brand New Eyes (skiva), Kent - Röd (skiva) och en klännig.
Är supernöjd med allt, och trevligt sällskap var det ju också. :) Och snart kommer Ullakarin, Jesper och Jonathan upp hit! Saknar dom...
En annan jag saknar är Sebastian, men det fattar ni säkert utan att jag behöver säga det?

Vill avsluta med att önska alla en god fortsättning!


Colorblind

Julafton imorgon. Känns inte som det. Vet inte varför... Granen kom upp idag i alla fall. Våran vackra gran :) Borde nästan lägga ut en bild på den. Haha, blir nog några bilder tagna imorgon så.

Idag har jaf varit duktig och satt ut marchaller(?) i rondellerna, vid "Välkommen till Säter"-skylten och vid granen vid Willy's, med volleybollen. Vi var 4 st iaf, jag, Louise, Per och Thore. Tog ca. en timme, men lite krångel med tändningen och så. Kallt var det.

Tog en tur in på biblioteket också. Mamma tyckte jag skulle låna Narnia-böckerna, men jag kände mer för Nekromantikerns Födelse, tredje boken i serien om Svärdens Väktare. Har läst dom två första och tyckte dom var bra. Kan förresten rekommendera dem! Dock är de lite jobbiga att läsa pga att vissa namn och så står på ryska... men ryska bokstäver... men annars är de bra.
Läs dem! :)

Ingenting

Gick upp tidigt och åt frukost. Sen städade jag, medans Fripp tränade fotboll. Liiite avensjuk är man. Menmen. Har ju volleybollträning senare så! Det ska bli kul :) Rummet är i alla fall rent och fint. Ganska nöjde med min insats, för en gångs skull :) Annars har jag mest trökat framför datorn. Kikar lite efter ny mobil. Min håller på att falla i bitar. Skalet är trasigt, och nu börjar knapparna gå sönder också. Kanske blir något på mellandagsrean?
Nu ska jag äta lite :)

Pepparkakor

har det bakats idag. Alltid lika trevligt att sitta där med degen utkavlad och ha beslutsångest för vilken form man ska välja. Jag och Fripp bakade tillsammans, så det blev lite oseriöst emellanåt. Sen är det ju roligt när man har lite udda formar, som till exempel en fisk och ett hus. Blev i alla fall lite klassiska hjärtan och stjärnor också.
Allt flöt på bra fram tills att det var dags att sätta in sista plåten. Brände mig på gallret som låg strax under där jag satte in plåten. Ajaj. Men jag är inte förvånad, haha. Klantig familj/släkt. Frida berättade ju att hon gjorde en konstig grej inatt. Men det tar vi inte upp här, haha.
Nu ska jag försöka ta tag i städningen och sen mata ödlan med lite syrsor. :)


Pärlor Och Svin

Lyssnar på Carolina Wallin Pérez tolkning av Kents 'Pärlor Och Svin'.
Inte många som kan göra Kent bra. Kent är liksom... Kent.
Men tjejen lyckas! Det är vackert och trevligt.
Search - Carolina Wallin Pérez 

Time

Inte blivit mycket skrivet på sista tiden. I och med att vi har fått lov så har jag ochså tappat drivkraften lite. Kopplar liksom bort, inte bara skolarbetet, utan även bloggen kommer i kläm. Dock ska förbättring ske.

Helgen har varit trevlig. Fredag kväll var det middag hos farmor och farfar, sen hem till Sebi. Sov där, för att på lördagen åka med familjen till blge och köpa lite julklappar. Sen på kvällen blev det att spendera en liten stund hos mormor och morfar, som dessutom hade besök! Men klarade mig bra, och gick efter en stund hem till Sebi igen. Vi tittade lite på pirater på tv, och kramades lite och så. Sov där. Sen åkte jag hem idag. Kommer sakna pojken. ♥

Btw så har jag börjat pilla lite med pennor på papper igen. Resultatet kanske inte är det bästa, men var typ ett halvår sen jag ritade sist så. Det är i alla fall avkopplande. :)

Cute Is What We Aim For – Time


JULLOV

Blandade känslor. Skönt att slappna av lite, men känner samtidigt att jag inte riktigt vill slappna av. Dessutom kommer jag inte träffa min underbara klass på jättelänge.... Och på måndag åker pojken till tropikerna, ungefär. Lär vara varmare där, än här i alla fall?

Kul avslutningsdag var det. SN1, NV2 och NV3 körde tillsammans. Vi delades in i olika lag, från blandade årskurser. Jag hamnade med Oscar, Jonas och Linus, alla från SP1. Först skulle vi bygga en skulptur av en chokladsmet, ungefär.. Jag och Oscar styrde upp det i våran grupp och buggde en Julhare, som bar Jesusbarnet i en krubba på ryggen. Det var inte vilken julhare som hellst heller. En Superjulhare var det. Det ni. Haha. Sen skulle man komma på saker som hörde till ett ämne, och gick väl rätt så hyffsat för oss. :)


Föreläsning och volleybollturnering, m.m.

Har inte skrivit på ett tag nu. Vet inte riktigt varför, har inte blivit av helt enkelt. Har haft fullt upp med matten... Borde egentligen räkna lite nu men... Haha. Igår var vi i alla fall på en mycket intressant föreläsning på folkan. En f.d. kriminell, och en "känd" fängelse-någonting (sov förövrigt bor här i Säter) som pratade. Erik, tror jag den f.d. kriminella hette. Han har varit med på "Inlåst" på tv. Han pratade om kriminalitet och trasiga själar. Helt sjukt att tänka att han som står här framför mig och pratar, han har slagit sin fru, misshandlat olika folk, försökt mörda folk osv. Men det är skönt att se att folk kan förändras. Nu stog han där, "snäll" sen 6 år tillbaka. Han skrattade och skämtade. Trots all skit han varit med om genom åren, trots allt han gått igenom. Och tanten som var med, (Ingbritt Grünewald, eller något sådant?) var grym. Slängde in roliga kommentarer här och där. Klockren!
Det var i alla fall intresasnt att lyssna på.

Sen fick vi veta biologi-provet. MVG. 43/44p. Ganska nöjd. Det får jag vara va?

Idag då.
Döma klockarskolans tjejers volleybollturnering på förmiddagen. Det var lite kul, att titta på alla volleybolltalanger. Ungefär.. Haha, nej men, dom är faktiskt ganska duktiga, med tanke på att dom inte har spelat så mycket. Och han jag dömde med, (Jesper ?) tyckte tydligen att jag var proffsig.. :S haha. x) Aja. Tråkigt att jag var tvungen att gå ifrån och inte kunde döma hela dagen..
Måste ju göra fysik-redovisningen... Och måste gå igenom den någon gång innan med Fanny, eftersom vi inte har gjort det tidigare. Bra planerat.. Haha, nej men. Det ska nog fixa sig. G kan inte vara så svårt att fixa? Får ju inte med än G på proven så... Aja. Nu ska jag kika lite på min anteckningar. Hörs!

Misguided Ghosts

Paramore – Misguided Ghosts
Ledsen att det bara blir spotify-länkar, men orkar inte greja med youtube... Haha. Slö är jag. Aja, hoppas ni har spotify, och annars är det faktiskt inte så svårt att söka själv på youtube om man vill lyssna.

Dagen har varit helt okej. Blev klassråd på klasstiden, men bara för vi NVare. SParna skulle fylla i någon undersökning eller något. Sen på engelskan skulle vi översätta någon låttext. Var helt sjuk betydelse egentligen! Tänker man inte när man hör den... Aja, vet inte vad den heter så kan inte dela med mig... På idrotten blev det först Jennifers, Louises och Karins dans (dålig låt btw, M.Jackson. Vi gillar det inte.) sen blev det gymmet för min del. De skulle köra skeppsbrott tror jag det heter. Kändes lite för riskabelt med ljumskarna... Blev mest överkropp på gymmet i alla fall. Inte mycket annat jag kan göra... Aja. Vid ett-tiden hade SP3 som läser drama teater i bilblioteket. En egenskriven pjäs, och en av Jonas Gardell. De var roliga bägge två, haha. Fysiken är nästintill klar nu. Ska försöka köra igenom det imorgon, och så laddar vi till torsdagen sen! Matten och spanskan är det värre med... Aja, gäller bara att hitta fokus så ska det nog gå.

Var och kollade på klockarskolans lucia idag. Det lät inte så mycket, om man säger så... Mest lät det på solosångerna. Pojken var fin stjärngosse i alla fall. Gulleplutt, jag älskar dig. ♥

Newport Living

Cute Is What We Aim For – Newport Living
Lyssnar på Cute Is What We Aim For nu. Det är trevligt.
Lucia i kyrkan var fint. Dock trodde jag att de skulle vara fler? Menmen. Kanke man borde vara med nästa år? Eller kanske inte. Kyrkan fullproppad! :o Haha. Vi får se.

Går sådär med spanskan. Menmen, på lovet blir det hårdplugg. Spanska, matte, specialidrott. Skolan är mitt liv, ungefär. Imorgon har vi i alla fall volleyboll! Har inte tränat sen i onsdags, så det ska bli skönt. Förhoppningsvis blir jag och Fanny klara med fysik-presentationen på fysiklektionen, så finputsar vi på svenskan på tisdag. Vet inte vad som händer på engelskan, men på idrotten skulle det bli dans och lek tror jag. Går nog till biblioteket eller något och räknar lite matte efter skolan, när jag väntar på att klockan ska närma sig 18.00 så jag kan gå till kyrkan och kolla på Sebastian och resten av klockar-gänget när de kör sin lucia. Tror jag får sällskap av Fripp? :)

13 december

Lucia-dagen.
Blir nog en sväng till kyrkan i alla fall, alltid mysigt med Lucia. Tror faktiskt att jag aldig har kollat på riktiga Lucian i kyrkan... Haha, menmen. Och på måndag ska jag kolla på klockarskolans Lucia.
Var trevligt hemma hos pojken, som vanligt. Vi tittade lite på film och åt lite mat och så. Nu ska det pluggas spanska. Har missat spanskan i typ 3 veckor elr nåt, pga Lucian... Måste ju hålla mitt betyg uppe! Har matte jag borde göra också... Spanskan prioriteras för tillfället.

En låt får ni också, men ni får börja vara snälla och kommentera? (a) Haha.
Kent – Ingenting

Lördag

Har städat rummet och satt en ljusstake i fönstret. JULFEELINGS!
Snart åker jag in till pojken. Väntar bara på att mamma och pappa ska bli klara... Lite sent, men bättre sent än aldrig? Bara jag får träffa han.

♥♥♥

Anneli Edvardsson

fyller år idag! Så ni måste säga grattis allihopa!

Gick i samma klass som Anneli från sjuan till nian, men det var väl först i åttan vi började umgås. Vi har massa trevliga minnen tillsammans, som till exempel: "Jag tar den!", risshyttan med skolan, och massa mer. Kan inte rabbla upp allt, för jag kommer garanterat att glömma något då. Något som ligger ganska färskt i minnet är i alla fall jobbet med huset, som vi gjorde på matten, eller NO:n. Kommer inte ihåg vad, men kul var det definitivt! Blir nästan lite nostalisk eller vad man ska säga, nu när jag sitter och tänker igenom massa gamla minnen.

Hoppas du får en bra dag!
Eller ja, inte bara EN bra dag, utan massa, massa bra dagar! :)
Saknar dig, vännen. ♥

GRATTIS! :D

TV & me

Blev en TV-kväll idag. Började med att titta lite oengagerat på Idol, samtidigt som På Spåret spelades in på DVDn. Vad tycker man om Idol då? Tja, Calle är bäst. Inget att säga något om. Sån stor skillnad när man hörde Calle och Erik efter varandra. Så tydligt. Men det var bra att det slutade med att Erik vann. Calle ska hålla sig borta från sådan smörmusik som man blir påtvingad om man vinner Idol. Det kan Erik gärna få hålla på med, så blir alla små fjortisar nöjda. Mellan Idol och Idol kollades det på På Spåret.

Jag vet, jag är 16 år. Men På Spåret är i alla fall intelligent. Särskilt idag. Självaste Marcus Birro deltog. Ni kommer bli ihjältjatade, men han är GRYM! Helt fantastisk. Min idol. Märke en kul sak när vi slog om från På Spåret tillbaka till Idol. Det är en enorm kvalitetsskillnad. Haha, jag låter som en pensionär eller något. Men jag menar det. Idol är ju... värdelöst. På Spåret, det ni. Det är grejer det. Mamma påstår att jag är finkulturell...
Måste ju nästan börja följa Let's Dance sen också. Synd att han inte pratar så mycket där bara...

Vill ni se min idol i På Spåret? Klart ni vill! Dum fråga. Klicka på länken:
http://svtplay.se/v/1809628/pa_sparet/del_2_av_13

Se på vår tröskel står...

Dagen började med utvecklingssamtal med Bohman. Han var pratglad som vanligt... Haha. Trevliga kommentarer från lärarna i alla fall. Enligt Mårten var jag duktig på engelska. :o "VG, kanske kan nå högre?". Matte VG-nivå. Enligt Maria är jag duktig och ambitiös, VG i naturkunskap. Svenska: "Ser ut att ha MVG-nivå, men måste visa framfötterna när det gäller det muntliga.". MVG-nivå i spanska också. Enligt Kennet tänker jag väldigt bra... :o Och han ser att jag vill ha VG i fysik, och det kanske går? Nu: G. Idrotten såg bra ut den också, VG-MVG. Så där har jag inte så mycket att klaga på.. (A). Men men, allt kan ju alltid bli bättre.

Sen vart det Lucia nästan hela dagen. Först på skolan, sen en timmes rast. Två avdelningar, sen lunch. Och efter det tre avdelningar till. I skolan var det väl sådär. Roligare på avdelningarna, där de verkade uppskatta det i alla fall. Det kändes faktiskt bra att göra det för dom. Ge dem lite ljus, eller något. Mysigt med lucia i alla fall. Mårten tyckte det var fint, och Patrik var såklart där med filmkameran...






Idolfinalen väntar. Calle är bäst! Därför hoppas vi att Erik vinner. :)

London Calling

The Clash – London Calling

Lucia-linnet är stryket och lite matte är fixat. Dock inte så mycket som jag skulle vilja... Blev lite för klurigt, så jag hoppas jag hinner gå på sista mattelektionen imorgon i alla fall så jag kan fråga Elena. Ska väl kika lite på hem-provet nu istället. En del lätta uppgifter där i alla fall. Känns rätt okej inför morgondagen, bara att hoppas att allt klaffar, så det inte blir misslyckat, haha........ Vi är bara 11 st... Och bara tjejer... Aja, det fixar sig nog. Saker och ting brukar ju fixa sig?

Welcome To The Black Parade

My Chemical Romance – Welcome To The Black Parade

Nejdå, men den vita paraden kanske? Håller i alla fall på att träna lite på lucia-sångerna, och linnet snurrar runt i tvättmaskinen. Får låna linne av Alwine, snällt. :) Ljus och glitter får vi från skolan. Bara sångern vi måste lära oss själva.. haha. Ska ju få titta på mitt framtida hem imorgon, också! Nej men, vi ska ju lussa på avdelningarna. Lite smågalen är man väl? :) Ska i alla fall bli lite kul att se hur det ser ut och så. Och att göra någonting för stackarna som är där... Hur kul det blir att lussa på skolan får vi dock se.

Skickade in uppsatsen till Maria igår. Var tvungen att kolla på ne.se bara, för att kunna skriva "Senast kontrollerad.. " i källförteckningen. Och hemma kan man ju bara läsa den korta varianten. Aja, ska försöka få lite matte gjort idag också. Skippar nog träningen, sov inge vidare i natt...

Är det här jag?

Har ju skrivit uppsats om mitt stjärntecken Oxen. Ni får gärna läsa igenom och säga om ni tycker att det stänner in på mig eller inte. Vore lite kul. :) Vet att det är mycket text, men ni behöver kanske inte läsa allt? Ni kan även klicka på länkarna och läsa om era egna stjärntecken.

Enligt http://www.ditthoroskop.nu/se/tecken_oxen.htm är jag:

"Oxens symbol har hängt med länge. Antikens offerdjur, Kretas tjurkult och hinduismens heliga kor ger oss ledtrådar från det förflutna. Tryggheten och harmonin hos jorden och brukandet av den finns närvarande i oxens medvetande. Han är praktisk, tålmodig och beslutsam. Han uppskattar livets goda och uppskattar både skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet.

Han tar mer än gärna på sig ansvar. Behovet att känna trygghet kan ibland uttrycka sig som överdriven förvärvslystnad och kontrollbehov. Behovet av ägande kan tyvärr ge upphov till svartsjuka. Känslomässigt strävar oxen oftast efter stabila och stadiga förbindelser. Om du vill ha en partner som aldrig sviker dig så skall du välja en oxe.

Han kan vara tystlåten och ha en hög tröskel, men om han blir tillräckligt retad så kan han bli farlig. Det moderna samhället tycks ibland vara för stressigt för oxen och likaså kan motviljan för förändringar få honom att vända sig inåt. Där finner han dock alltid styrka och kraft.

Element: jord Kvalitet: fast Polaritet: negativ
Nyckelord: Venus, uthållighet, envishet, sinnlighet, egendom, mark, konst, njutning, duva, metallen koppar och fredag.
Positiva karaktärsdrag: tillförlitlig, strävsam, praktisk och musikalisk.
Negativa karaktärsdrag: envis, lat och dominerande.
Människokroppen: halsen och rösten.



Enligt http://www.astrologiportalen.com/tecken.html (lite förkortat):

"Du kan se Oxens energi som trög, koncentrerande och fasthållande.
POSITIVA EGENSKAPER:
Praktisk, pålitlig, tålmodig, skicklig i affärer,
stark förmåga till uthållighet, en säker känsla för värden,
förkärlek till god mat, ihärdig, rejäl, bestämd,
viljestark, tillgiven, varmhjärtad, värd förtroende.

...den som manar till lugn och trivs bäst i vardagen, fjärran från jäkt och stress. Oxen är materialismens tecken. Den kan gott sägas vara det mest typiska jordtecknet. Att äga är att lägga stor vikt vid och vårda sina prylar, pengar och allt sådant. Även det som hör naturen till – sådd, skörd och trädgårdsarbete – sägs ligga Oxen nära.

Oxen är lugnets och långsamhetens tecken. Den svårväckte ochoföränderlige. Tolerans och pålitlighet. Allt som hör Oxen till dröjer länge, och stannar länge kvar. Varaktighet. Oxens reaktion dröjer men blir desto kraftigare när den äntligen kommer. Oxen är jordbunden och sensuell. Oxar har en stark hemkänsla och de är bland de mest stabila och rejäla älskarna av alla.

Med sin känsliga, jordnära personlighet är Oxarna ofta artistiska och kreativa. Den älskande Oxen är lojal, han är inte den otrogna typen, och han kräver samma inställning av sin partner. Hemmet ligger honom varmt om hjärtat. Oxar vet att det är viktigt med en trygg omgivning, inte minst för kärlekslivet, och detta gör dem mycket beskyddande i kärleksrelationer. I romantiken, som i alla andra livets områden, ogillar de förändringar och är nöjda med att lättjefullt beta på ängen där hemma, särskilt om gräset är riktigt grönt.

...Du tar dina relationer på stort allvar och dina krav på trohet är totala. Du kan vara svartsjuk ibland och såra utan att du förstår varför, men ditt hjärta är stort och du blir lätt förlåten.

NEGATIVA EGENSKAPER:
Maktälskande, lättjefull, njutningslysten, kanske en tråkmåns, orubblig i åsikter, saknar rörlighet och ursprunglighet, glupsk, halsstarrig lättstött, rutinfixerad.



Själv tycker jag att det mesta av det här stämmer! Det är lite skrämmande, men samtidigt kul och intressant! Dock vet jag att de är utformade för att de ska kunna stämma in på de flesta, men i alla fall. Jag känner mig otroligt träffad! Har läst om en del andra också, och tycker att det stämmer! Läs på och kommentera massor nu! (A)


Jag bara måste....

“Om du alltid säger “vi får se” händer det aldrig någonsin någonting.”

“Det är verkligen ingen vidare mening med att uppleva intressanta saker som översvämningar, om man inte får vara två om dem. Det är bra mycket trevligare att vara två.”

“Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.”

“Underskatta inte värdet av att göra Ingenting, av att bara ströva omkring alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra och bara ha det bra.”

Av allas vår Nalle Puh.

För fler underbara citat av den gula björnen, kika in på Elins blogg;

http://rainbowdot.tumblr.com/


Blev mycket länkning idag, men det är bara kul. Eller vad tycker ni?
:)


mmh....

"Kärleken är alltid starkare än döden. Kärleken är den enda kod du behöver för att knappa dig förbi det stora mörkret."


Marcus Birro, såklart! För hela inlägget:


http://blogg.passagen.se/marcusbirro/entry/koden_förbi_det_stora_mörkret



The Escapologist

Sugarplum Fairy – The Escapologist
Har varit en ganska bra dag, hittils, faktiskt. Började med volleyboll. Fick faktiskt till några bra finger, och några bra servmottagningar och så. Känns riktigt bra i hela kroppen när man sätter ett slag precis som det ska vara. Så stor skillnad! Ni som inte spelar kan aldrig tänka er... Sen var det idrott, med dansredovisning. Vart mycket skratt och så. Härlig klass, kan inte säga annat! SN1♥
Sen efter lunch väntade biologi-prov. Tror det gick ganska bra faktiskt, kändes som det. Sen började jag och Amanda lite på nästa kapitel innan vi tog 20-över bussen till klockar och därefter 3-bussen hem. Nästa kapitel handlar om genetik. Lite klurigt med en massa ord och så, men det ska nog gå bra.
Missar spanskan imorgon igen, pga lucia, så skjuter på spanska plugget till helgen och försöker få klart nk-uppsatsen nu.


All these Things i Hate

Bullet For My Valentine – All These Things I Hate [revolve Around Me] [album Version]

Muntlig bokredovisning idag. Gick som vanligt, ungefär. Glömde något här och där men fick nog ihop någonting till slut i alla fall. Nu är det biologi-plugg som gäller. Försöker hitta motivation, men den sitter långt inne känns det som. Ganska mycket nu, och känner mig rätt slutkörd. Aja, snart lov. Kanske får vila lite då?

That's What You Get

Trög dag idag. Ska bli skönt med jullov. Lite tråkigt dock att Sebastian kommer vara borta ett tag, menmen. Blit nog inte hela lovet i alla fall. Blir inte mycket skrivet idag. Muntlig redovisning av bok, En god människa av Nick Hornby, imorgon. Kulkul. 

Förresten, så har jag och pojkvännen 11 månader tillsammans idag!
Sebastian, jag är så sjukt glad att jag har dig.
Älskar dig! ♥

PARAMORE @ FRYSHUSET 30/11-09

Måndagen började med att jag gick till skolan till 14.20. Därifrån hade jag ledigt, vilket betyder att jag missade lite fysik och hela vb-lektionen! Katastrof, ungefär. Men enligt Kennet hade jag en giltlig anledning; rockkonserter och fysik-grejer vad det enda man fick ta ledigt från fysiken för, haha.

Vi stannade till i Avesta för att plocka upp en medressenär, sen bar det av till huvudstaden. Tillslut var vi framme, och fick köa över en timme för att komma in. Väl inne fick vi höra att det var fyra förband, så det var en stund kvar tills favoriterna skulle ta plats på scenen. Vi bestämde oss för att få något i magen, och det är inte kul att köpa mat eller äta ute när man inte får äta mjölk... Man har inte så mycket att välja på precis. Så för mig blev det en pasta, trots att det hade räckt gott och väl med en macka. Menmen, hade inte varit så kul att bli dålig där. En t-shirt köptes, och sen gick vi in till scenen. Var en del folk, men kändes inte som så mycket ändå...

Till slut vid tio-tiden kom dom i alla fall, mina favoriter! P-A-R-A-M-O-R-E! P-A-R-A-M-O-R-E! P-A-R-A-M-O-R-E! Dom startade med Ignorance, och hela publiken sjöng för fulla muggar(och fortsatte så genom hela konserten)! Härligt drag var det verkligen! Synd att ljumskarna är som är, annars hade jag nog hoppat och haft mig. Sjöng gjorde jag i alla fall. Såg inte så mycket i början, men allt eftersom tiden gick kröp vi längre och längre fram. Fast... såg inte särskilt mycket då heller. Jag är helt enkelt inte gjort för sånt här. Haha, nej men, korta borde ha en egen avdelning längs fram eller något. Vi har väl också rätt att se våra hjältar live?

Tiden gick sjukligt fort, som den tyvärr alltid gör, och efter lite mer än timme var det över. Lite besviken över att de inte spelade längre, menmen. Flera grymma låtar spelades, bl.a. Ignorance, Decode, I Caught Myself, crushcrushcrush, Misery Business, Careful, Misguided Ghosts, The Only Exception, That's What You Get m.m.

Kvällen kan summeras som underbar och fantastisk. Trots ledighet, en dag av missat plugg, blodrtycksfall och en hel del trötthet dagen efter. Det var helt klart värt det. Och jag hade världens trevligaste sällskap också, Sebastian Pantin Liljevall. Pojken jag älskar över allt annat. ♥
Så jag tackar Paramore, Sebastian, Frida, Matilda, resten av publiken och framför allt mamma, som stod för skjutsen och tillät mig tt åka dit, för en grym kväll och ett minne för livet!
Tack! ♥

   

Sebastian som tog dom flesta bilderna (han som är lång... :P).
© COPYRIGHT PÅ BILDERNA!


Loser

Cute Is What We Aim For – Loser
Fortsätter att länka rubriken, du vet ni vad jag lyssnar på. Ifall det skulle intressera er?
Mamma har pratat med en frisör angående mina hårdrömmar. Löshår var bästa alternativet om man ville he en kul färg, så jag har kollat lite på internet. Inte bra. Har hittat massa kul färger, så beslutsånget-varning. Håret ska färgas svart i alla fall, så mycket vet jag. Sen om det blir blåa slingor, som var tanken fårn början, eller gröna, eller orangea, eller rosa, eller röda, eller rent utav en blandning, det återstår att se.
Vad tror ni?
Och hur ser erat "dröm-hår" ut? :)


When It Rains

Superkul att det regnar då. Dags för snö nu, faktiskt. Snart jul! Då ska det vara snö, annars är det ingen riktig jul.
Aja.
CALLE GICK VIDARE IGÅR! :'D
Gårdagskvällen och dagen idag spenderades med pojkvännen. Trevligt. :) <3
Borde ta tag i lite plugg nu...
Finns några Paramore-bilder på min bdb nu... Kanske kommer någon här också, vem vet?
Och det känns som att jag kriver väldig osammanhängande... Haha. hungrig! :o

Idag får ni rubriken:
Paramore – When It Rains


Ignorance

Sitter med min kära kaffekopp bredvid mig.
Mötte Kennet i korridoren imorse. Fysik proven var rättade. Gick åt skogen. G. Aja, klarade godkänt i alla fall. Bättre än vissa andra i klassen... När vi började trodde jag att jag hade hamnati värsta pluggis-klassen, och att alla skulle vara mycket bättre än mig. Men jag är bland de bästa i klassen på fysik, verkar det som, och jag ligger på G. Pluggisklass var det, ja... Haha, nej men, trevlig klass är det i alla fall, tillsammans med SP. Bara NV är inte så jätterolig... Aja. Filip lärde mig för någon dag sen hur man lägger in spotify-länkar på bloggen, så nu kommer ni bli låt-bombade! :D Ni vet vem ni får skylla på. ;)
Tänkte försöka få ihop naturkunskaps-uppsatsen, om universum. Ska skriva om mitt stjärntecken, Oxe,både astronimiskt och astrologiskt. Åker nog hem till pojken min ikväll, ska ringa han lite senare. :)
Paramore – Ignorance 

Turn It Off

Snart sticker jag på träning. Fast blir bara halva... Orkar inte träna till 10, hjärnan lägger totalt av. Har inte blivit så mycket plugg idag, skäms Lina! Men har städat lite iaf. Och det är ju bra? :) Helt värdelöst inlägg, men skitsamma. Ska försöka få upp Paramore bilder på bildagboken(och facebook? vem vet...), och få ihop ett inlägg här om den underbara kvällen. :)

Scream Aim Fire

Kom hem för ett tag sen, åkte med mamma hem. Fysikprovet gick nog bra, eller åt skogen. Haha. Svarade på allt, och det kändes ganska bra i alla fall. Lucia-träningen var inställd, så det blev spanska idag. Första gången på länge... Lite ringrostigt var det allt. Man tappar språk fort alltså... Aja, nu ska jag fylla i någon lapp om hur jag trivs i skolan, till utvecklingssamtalet. Sen blir det plugg och träning.

Btw, MVG- på min källkritiska uppsats om Rockmusik! :)

This Is England

Härlig fantasi på rubriken! Bara för att jag råkade lyssna på The Clash - This Is England när jag började skriva. Och ni bryr er så himla mycket, jag vet. Skitsamma. Ni borde i alla fall lyssna på den. Låter grymt bra! The Clash – This Is England ← KLICKA!
Fick veta av Bohman att vi tydligen inte ska ha matteproven nu, utan i vår. Så livet känns lite lättare nu.
Var skönt att spela volleyboll idag i alla fall, fast jag kände mig ganska borta. Vet inte varför. Fingerslagen är nästan som de ska nu iaf. Men baggern måste det jobbas på. Patrik såg på mig idag att jag var sugen på att hoppa när jag slår. GAH! Vill verkligen lämna marken! Skitljumskar.
Sitter och äter choklad som jag fick av pappa, efter att han varit i Barcelona, och tänkte räkna lite fysik och förberade mig inför provet. Blir nog lite skala (matte) också...

hmmmmmmm.....

Gårdagskvällen var bäst! ASGRYMT! Bästa musiken och bästa pojkvännen, blir inte kycket bättre? :) Skriver mer om konserten en annan gång. :)

Livet känns lite körigt för tillfället. Mina tre närmaste veckor består av:
*fysikprov (tryck)
*fysikredovisning/svenskaredovisning (mikrokosmos och makrokosmos)
*nationellt prov, matte A del 1
*nationellt prov, matte A del 2
*biologiprov (celler och liv)
*muntlig bokredovisning(svenska)
*naturkunskaps-uppgift (astronomi-astrologi) (ligger efter)
*dansredovisning (idrott)
*specialidrottsläxor (volleyboll)

och för att göra det hela annu värre, så fick vi inte veta om matten förrän idag, av våran fysiklärare! Våran mattelärare har inte ens nämnt nationellt prov, och vi kommer inte ens hinna klart med kursen innan provet! Jag gillade våran mattelärare ända tills idag...

Så ser det ut i alla fall, så blir väl inte så mycket uppdatering här kanske...


PARAMORE
SEBASTIAN


RSS 2.0